Lume is Overrated, Accuracy Doesn’t Matter, Plexiglass Over Sapphire – My Watch Collecting Hot Takes

** Well…
Ja Safirglas är inte skottsäkert som vissa verkar tro..
Men med tanke på hur lätt safirglas blir repat så vill jag absolut inte ha något annat.

Jag är rädd om mina klockor och får ändå skador på dem.
Och de få klockor jag har utan Safirglas är trasiga.

Mest synd är en gammal Swatch x James Bond Edition som fick skadat glas direkt och det fanns ingen som kunde fixa ett nytt glas till mig, eller ingen som brydde sig av återförsäljarna i Malmö iallafall.

Och jag har fått safirglas skadat också.

Men ja kortfattat så ser jag ingen anledning till att INTE ha safirglas om du köper en klocka som kostar mer än ett par tusen kronor bara.

 

** Njaeae.. Lume är kanske inget som man behöver till vardags, men det är absolut en sådan sak som ger mig en bra känsla av min klocka och som får mig att känna att den är bättre än billiga klockor.
Och avsaknaden av Lume på min Hublot var det första som fick mig att inse att ”Oj.. detta är nog inget speciellt ändå”.

Så bara den känslan när jag kör ner i garaget och jag plötsligt ser hur stark lume min klocka har, det ögonblicket är absolut värt en slant =)

Det är absolut en sådan ”Hey, titta på mig, jag är speciell” påmminellse som jag tycker om att få från min klocka som jag har haft på mig hela dagen och kanske glömt bort =)

Men nej, det är absolut inget måste för mig, och det är verkligen inget jag vill att en stilig kostymklocka ska ha.
Men en dykarklocka som man bär till vardags ska ABSOLUT ha det och gärna så bra lume som möjligt som lyser lätt, starkt, mycket och jämnt!

 

** En Quartz/Batteridriven klocka måste hålla exakt tid alltid.
En klocka med tickande urverk som jag ändå inte ställer helt exakt mer än på Nyårsafton och som oftast ligger helt stilla är inget som jag känner måste gå exakt rätt OM den skulle ligga i en winder och ticka dygnet runt i ett år.

Men nu när jag säger att det är ”okej” med att en klocka inte går exakt så menar jag att den såklart inte ska gå för snabbt eller för långsamt det dygn jag har den på mig efter ha ställt den ”någorlunda” i rätt tid.

En dyr klocka med evighetskalender och som är byggd just för att imponera, självklart ska den vara exakt alltid!

Men om jag bär min klocka 20 timmar i veckan, och inte ens ställer den exakt, ja då märker jag ju inte ens OM den skulle gå 5 sekunder fel på en hel månad OM den var aktiv och tickade konstant i en hel månad..

 

** Jag har länge tänkt att jag skulle vilja ha en personligt graverad klocka, men vilken klocka? Och vad ska det stå?
Och varför?

Så där är väl dagdrömmen att OM man nån gång gifter sig så kan man gravera fruns klocka.

** Jag ser absolut inget fel på en rem som har ”snabbjustering” /Glidelock.
Jag tycker t.e.x att alla Rolex absolut borde ha det.
Men så har jag inte heller någon erfarenhet av någon klocka som har det på ett dåligt sätt, så jag har ju bara bra erfarenhet av det från bra klockor.

Rolex gör det riktigt bra, och avsaknaden av det på Jubilee-länkar (plus att de inte är riktigt lika lätta att montera av/på en extra länk på) är det enda som får en Jubilee länk att kännas lite för gammal..

Men så är ju ”snabbjustering” enbart för dykarklockor från början, för att du enkelt ska kunna ha klockan på din handled eller ovanpå dina handskar.

Men har man vant sig vid att kunna justera sin klockrem någon millimeter beroende på väder och komfort så vill man sen inte vara utan det.

Det var pga detta som jag under många år mer eller mindre bara bar klockor med gummi eller läderrem, trots att jag alltid hade den i samma hål ändå (ha!).

 

** Var datumet sitter stör inte mig alls.
Ja jag är van att ha den vid kl 3.
Det känns lyxigare att ha den mitt på urtavlan under 12an.

Men skulle det sitta vid 6, 9 eller var som så stör det inte mig alls.

 

** Jag har i hela mitt liv fått leta efter anledningar att använda kronografen på min klocka…
Och även de gånger som jag bär en kronografklocka så tar jag ändå tiden med telefonen när jag behöver ta tiden på något..